Onderwijs

Onderwijs is voortdurend in ontwikkeling. Een school dient een veilige en warme basis te zijn voor kinderen en hun docenten. Met het ontwerp wordt hiermee rekening gehouden. Een speels, vriendelijk, helder en kleurrijk interieur waarin het prettig is om elkaar te ontmoeten en te leren. Een ruimte die verwondert, die inspireert. Voor zowel kleuters, basisschool leerlingen en middelbare scholieren. Wij hebben verschillende basisscholen en een middelbare school een complete restyling gegeven. Ouders en leerlingen, maar zeker ook de leerkrachten, werden er bijzonder blij van.

Reacties van klanten

 

Vullerschool

De opdracht was : Ontwerp een omgeving waarin talentontwikkeling van de leerlingen gestimuleerd kan worden, daarbij rekening houden met :

1. creatieve oplossing bedenken voor de entree en twee aangrenzende lokalen
2. Er is behoefte aan meer rust in uitstraling
3. Het betreft een oplossing voor de komende 6 tot 8 jaar
4. Vooral gericht op de beleving van de entree en de aansluitende lokalen
5. Een frisse inspirerende ruimte voor de kinderen en de leerkrachten
6. Een ruimte die welkom voelt

‘Ruimte voor de natuur’ , ‘een ontmoetingsplek ‘

Dit heb ik samen uitgedacht met het team, vanuit onze kernwaarden zijn we ons gedrag, onze didactiek en onze omgeving gaan ontdekken en herijken.

Met dit gedachtegoed is Marie-Jose aan de slag gegaan en dit heeft geresulteerd in een zeer inspirerende omgeving ; werkplekken voor de leerlingen (niet met stoel en tafel maar een zitbank onder een boom) , een open ruimte waar leerkrachten, leerlingen en ouders elkaar dagelijks ontmoeten.

De omgeving is rustig en warm ingericht (natuurlijke kleuren) de verlichting is led, de lampen en de tafel zijn in bladvorm en de vloeren zijn van marmoleum, ook in natuur tinten.

De gebruikers van ons gebouw zijn unaniem enthousiast, het is elke dag weer genieten van een natuurlijke omgeving in je school !

Vriendelijke groet,

Roel Oost

Contact

+31 (0)26 361 27 17
+31 (0)6 5353 96 17
+31 (0)6 2180 11 37
info@co-im.nl

Locatie

Concepts & Images
Brouwerslaan 1a
6931 AC Westervoort