Wijnhuis Robbers & van den Hoogen

Arnhem

Dé wijnwinkel van Arnhem;

Robbers & van den Hoogen, heeft een enorme verbouwing ondergaan. Het is een combinatie van winkel en horeca waarbij de warme intieme sfeer en overzichtelijke routing in de winkel, bijzonder belangrijke uitgangspunten zijn. Het is een duurzaam Wijnexperience centre geworden dat zich onderscheidt door de beleving en de oude en nieuwe tijd met elkaar verbindt.

Wanneer je de nieuwe winkel van Robbers en van den Hoogen via een statige trap betreedt, word je gelijk welkom geheten. Een blik op de droogloopmat en je voelt je blij. It’s good to see you!
Een mooie spreuk om het pand met een blij gevoel te binnen te lopen. De loper in de vloer met zwarte, gouden en witte mozaïek steentjes doen je verwonderen.

Recht voor je zie je het nieuwe logo met een grote glanzende zwarte M (van Marcel Donders) op een mat zwarte achtergrond gepresenteerd in een grote ronde cirkel in de wandkast. Ook hier vind je goud verwerkt in de letters van het wijnhuis. Rondom deze cirkel is een kast gemaakt met opaal perspex waarachter warm wit licht schijnt dat de flessen in deze kast aanlicht. De flessen ‘omarmen’ als het ware de cirkel met het logo. De kasten die aan beide zijden van deze cirkel staan, herbergen voorraad wijnen en lichten enkele wijnen uit die extra aandacht verdienen door ze subtiel in de spotlight te zetten. Boven deze kasten worden de wanden bekleed met bronskleurige spiegels die het licht van buiten weerkaatsen naar binnen. De tweede cirkel is een kast waarin diverse wijnen liggend worden gepresenteerd. Deze wijnen worden ook aangeschenen met warm wit licht.

In het midden van de ruimte staat een smal meubel dat aan beide zijden de klant de gelegenheid biedt om wijnen te bekijken. Men kan de fles uit de presentatie nemen om de informatie tot zich te nemen. Boven op deze kast kan men kaasjes, olijven, olie of bijzondere flessen wijn presenteren.
Aankomend bij de balie, zie je dat deze bekleed is met mozaïek in brons in een reliëf. Bovenop de balie ligt een blad gemaakt van oude houten wagonplanken. Een stukje geschiedenis dat zich ook herhaalt bij de bar in het horecagedeelte. Voor het raam bij de balie is een strak metalen rek geplaatst voor de expositie van de te verkopen wijnglazen, kurkentrekkers, flesjes olie, olijven en andere producten.
De styling van de producten vindt ook plaats op de authentieke houten wijnvaten en in de metalenwijnkarretjes.
Het plafond is voorzien van akoestisch spuitwerk zodat de geluiden gedempt worden. Dit is ook doorgezet in het horeca gedeelte.

Het horecagedeelte en de winkel worden gescheiden door een stalen pui in een grijsgroene kleur met gebronsd glas. Je gaat via een opstapje naar het horeca gedeelte. Daar bevindt zich een bar bekleed met Silestone. Bovenop de bar zijn oude wagonplanken bevestigd. Een mooie combinatie van oud en nieuw. Iets wat als rode draad door de winkel en het horecagedeelte loopt. De achterwand van de bar is bekleed met Italiaanse tegels met een prachtig ingetogen warm glazuur, is het brons, is het cognac? Bijzonder qua uitstraling. Ze ogen oud en geen enkele tegel is hetzelfde. De tegels op de vloer komen eveneens uit Italië en hebben een verweerde, sleetse uitstraling, alsof ze er al jaren liggen. Deze tegels zijn in een vorm gelegd die door een messing strip wordt gescheiden van de Beton Ciré vloer (grijsgroene tint). De akoestische achterwand rondom de 4 wijnklimaatkasten heeft een hoge akoestische waarde en een bijzondere barokachtige uitstraling. 5 figuren die genieten van het Bourgondische leven. Wijn voert hierin de boventoon.

De zithoek bevindt zich bij de bar. Hierin zijn 2 lange banken in een zachte grijze toon geplaatst in en 8 luxe lounge stoelen met een gele suède achtige bekleding en zwarte en gouden accenten. De ronde tafeltjes zijn zwart en op hoogte gebracht zodat men hier lekker van een wijntje en hapje kan genieten. In deze hoek zijn stoffen panelen aangebracht met aquarelachtig motief in warme gele en zachtgrijsbruine kleuren. Op deze panelen zijn ronde spiegels bevestigd wat een levendige uitstraling geeft.
Het hele interieur ademt rust uit en voelt warm en bestaat helemaal uit maatwerk afgestemd op de behoefte van de klant en opdrachtgever.

De buitengevel is een roomkleurige Ralkleur geschilderd en de kozijnen en rechtergevel in een warme donkergroene tint. Het oogt erg mooi bij de oude plataan die ervoor staat en de kleur van De Villa ernaast.

Neem een kijkje...

Contact

+31 (0)26 361 27 17
+31 (0)6 5353 96 17
+31 (0)6 2180 11 37
info@co-im.nl

Locatie

Concepts & Images
Brouwerslaan 1a
6931 AC Westervoort